Rusta gör debut på börsen – lyfter direkt

Drömstart på Nasdaq Stockholm för lågprisjätten.

I dag klev lågprisjätten Rusta in på börsen. Det står också klart att erbjudandepriset fastställts till 45 kronor aktien, vilket innebär att varuhuskedjan värderas till 6,8 miljarder.

Totalt välkomnas inte mindre än 20 000 nya aktieägare i samband med erbjudandet.

Annons

Det här är en milstolpe i Rustas historia och ett viktigt steg mot vår långsiktiga vision att bli den ledande och mest betrodda lågprisaktören i Europa. Jag ser det stora intresset från investerare som ett kvitto på att det finns ett stort förtroende för Rusta, vår affärsmodell och vårt beprövade varuhuskoncept. Jag ser fram emot att fortsätta bygga och expandera verksamheten tillsammans med våra medarbetare, partners samt befintliga och nya aktieägare, säger Göran Westerberg, vd för Rusta, i ett uttalande.

Det blev också en positiv start för bolaget. Redan efter några minuters handel steg priset på aktien med över 4,5 procent till runt 47 kronor.

Jag är stolt över att Rusta nu tar klivet in på börsen och det är glädjande att få välkomna nya aktieägare till bolaget. Intresset för att bli en del av Rustas resa framåt har överträffat våra förväntningar. Familjerna Forsgren och Forssell ser fram emot att fortsatt vara långsiktiga och engagerade ägare i detta nya och spännande kapitel för Rusta, säger grundaren Anders Forsgren.

Annons