Rusta öppnar fem varuhus på tre veckor: ”Naturligt och självklart”

Lågprisjätten närmar sig 300 butiker.

Rusta, som nyligen tog klivet in på börsen, har hållit ett högt tempo de senaste åren. Lågprisjätten har öppnat drygt 100 varuhus sedan 2017, och man verkar inte ha några planer på att slå av på takten.

LÄS ÄVEN: Rusta gör debut på börsen – lyfter direkt

Annons

I dag öppnade Rusta ett nytt varuhus i Essen, Tyskland. Varuhuset har en försäljningsyta på omkring 2 000 kvadratmeter och blir därmed kedjans tionde varuhus i Tyskland sedan första etableringen 2017.

Jag är glad över att vi tar ytterligare ett steg på vår resa i Tyskland med att öppna vårt tionde varuhus. Det visar på vår tro på Tyskland som en viktig framtida marknad, säger Göran Westerberg, vd för Rusta, i en kommentar.

Tillväxten sker i utlandet

Dagens öppning är den femte på endast tre veckor. Den 25 oktober öppnade Rusta i Notodden, Norge och i Oulu, Finland. Den 8 och 15 november var det dags för ytterligare varuhus i Norge, i Lillehammer respektive Bamble.

Rusta har nu totalt 208 varuhus över kedjans fyra butiksmarknader.

Rusta står starkt och fortsätter att investera i tillväxt på samtliga marknader i linje med den strategi vi haft under många år. Mycket av den tillväxten sker idag på marknader utanför Sverige, vilket är naturligt och självklart mycket glädjande, säger Göran Westerberg.

Annons