Rutinerat toppnamn lämnar Klarna – ”starkt lysande stjärna”

Blir delägare och kommersiell chef hos uppstickare.

Klarna tappar ännu ett toppnamn. Den här gången är det Sverigechefen Joakim Lundberg som lämnar sitt uppdrag, efter 13 år hos betaljätten.

Ny jobbadress blir annonsteknikbolaget Danads, där han blir delägare och kommersiell chef.

Annons

Danads håller med snabba steg på att stöpa om den globala annonsmarknaden. Precis som Klarna stöpt om betalningsmarknaden. Sverige och Norden har producerat en rad unicorns och jag är övertygad om att Danads kan bli nästa starkt lysande stjärna, säger Joakim Lundberg, om sitt nya uppdrag, i ett pressmeddelande.

Jag dras till verksamheter som förändrar marknader till det bättre och jag ser verkligen fram emot att vara med på en ny bolagsresa där jag får möjligheten att applicera mina tidigare erfarenheter i en så disruptiv verksamhet, fortsätter han.

Danads tog tidigare i år in 45 miljoner kronor för att öka tillväxten i Europa och bolaget värderas till runt 370 miljoner kronor. Ordförande är tidigare finansministern Anders Borg och på kundlistan finns bland annat Washington Post.

Vi är mycket glada över att Joakim valt att kliva in i Danads, både som delägare och operativt. Hans erfarenheter från Klarna kommer att vara viktiga för oss, när vi parallellt med en snabb internationell tillväxt fortsatt behöver utveckla skalbara affärsmodeller, säger Istvan Beres, vd och medgrundare.

LÄS ÄVEN: Toppchef lämnar Klarna: “Vi önskar honom all lycka i framtiden"

Annons