Rysk raket lockar största investeringen någonsin

Den ryska modesajten Lamoda som ägs av Rocket Internet rustar upp sin garderob. I en ny investeringsrunda har man fått in 130 miljoner dollar. Det är inte bara den största investeringen i Lamoda hittills, det är även den största någonsin i en rysk e-handel.

Rocket Internet och bröderna Samwer har landat ännu en investering. Den här gången är det den ryska e-handelssajten Lamoda som får ett tillskott på 130 miljoner dollar efter en investeringsrunda ledd av Access Industries.

Acces Industries ska även ha gjort en separat investering i Rocket Internet på 200 miljoner dollar under maj månad.

Annons

Lamoda har lockat riskkapital tidigare när bland annat investmentbolaget JP Morgan, men även svenska Kinnevik strött lite pengar över sajten. Den här investeringen ska dock vara den största hittills, inte bara för Lamoda, det är även den största satsningen någonsin i en rysk e-handelssajt.

Ukraina nästa

Lamoda har förutom en rysk sajt även en i Kazakstan och Niels Tönsen, en av grundarna och vd för Lamoda, säger att den nya finansieringen kommer att användas för att fortsätta att expandera företaget i Ryssland men även till närliggande marknader som Ukraina. Man kommer inte att använda pengarna för eventuella uppköp.

– Vi tror på att bygga saker själva precis som vi gjort hittills. Vi har ett eget märke, och vi kommer att fortsätta att jobba med den biten, säger Niels Tönsen.

Han vill inte avslöja några siffror eller om företaget är lönsamt ännu, men påpekar att de två sajterna har över 1 miljon kunder som gör 20 miljoner besök per månad. De ska även växa med ett par hundra procent varje år och generera inkomster på flera hundra miljoner dollar.

Källa: TechCrunch

Annons