Ryska e-handelssajter drar nytta av kriget

"Omsättningen på nätbutiker har ökat 1,5 gånger i år".

Ryska e-handelssajter har dragit nytta av kriget eftersom konsumenter har gått online för att hitta varor som har försvunnit från butikerna efter att cirka 1 000 utländska varumärken drog sig ur Ryssland.

Omsättningen på nätbutiker i Ryssland har ökat 1,5 gånger i år eftersom de ledande e-handelsföretagen aktivt organiserar parallellimport via, vad bne intelliNews valt att kalla, "vänliga nationer".

Annons

Ett av Rysslands tre stora e-handelsföretag, Ozon, säger att det håller fast vid sin prognos för en omsättningstillväxt på 80 procent i år, trots sanktionerna och den ekonomiska nedgången.

Ozons finanschef Igor Gerasimov presenterade företagets finansiella resultat för andra kvartalet och första halvåret 2022 den 23 augusti.

Vi fortsätter att arbeta med förbättringar av ekonomiska parametrar och bibehåller samtidigt vår prognos för omsättningstillväxt på minst 80 procent i år, sa Igor Gerasimov under presentationen.

Ozon noterade en ökning av intäkterna med 73 procent, till 122 miljarder RUB (2 miljarder dollar) under första halvåret 2022, men förlusterna ökade med 19 procent till 26,2 miljarder RUB (435,7 miljoner dollar), meddelade företaget.

Annons