Så blir Lager 157:s nya robotlager: ”Har vi inte ångrat”

Investerar tungt efter snabb tillväxt.

Lågpriskedjan Lager 157 växer kraftigt och väljer därför att investera i det allt mer populära, automatiserade lagersystemet AutoStore från Element Logic.

Det kommer att integreras i det befintliga logistikcentret i Ulricehamn. E-handelsflödet kommer att omfatta 66 000 backar, med kapacitet för 75 000, 68 robotar och 12 karusellportar för plock, pack och inlagring. Totalt ska man kunna hantera 1 500 orderrader i timmen.

Annons

I grunden handlar det om att skapa leveranssäkerhet och skalbarhet i produktionen. Att det blev just AutoStore från Element Logic kom efter att vi studerat marknaden under en längre period innan vi bestämde oss. Vi gjorde studiebesök och tog referenser. Vi kom fram till att kombinationen AutoStore och Element Logic var det bästa alternativet. Det har vi inte ångrat, säger Stefan Palm, vd på Lager 157, i ett pressmeddelande.

Man har även investerat i en bansystemlösning, som ska hantera färdiga order, sortering och hantering av skräp. Och man tittar redan nu på hur man ska kunna expandera systemet framgent.

Vi ser redan att vi levererar på och över förväntade KPI:er. Investeringen kommer troligen att vara betald till och med snabbare än vår plan. Alla involverade i projektet ska ha en stor eloge, säger Stefan Palm.

Annons