Så gick det för PostNords jätteombud: ”Tar lite tid”

Ingen rusning.

Postnord öppnade världens största ombud, med drive-thru, på Stockholmsmässan i Älvsjö och följde upp med ett till ombud på Svenska Mässan i Göteborg. Allt för att minska smittspridningen hos de ordinarie ombuden under julrushen.

De tillfälliga drive thru-ombuden är valbara i många e-handelsföretags checkout. De öppnades för att erbjuda konsumenter att hämta ut sina paket på ett sätt som innebär att man kan undvika trängsel, säger Anna Kjellander, PR- och sociala medieansvarig på Postnord, till Ehandel.

Annons

Men någon succé har det inte blivit så här långt. Hyllorna har i mångt och mycket gapat tomma hos jätteanläggningarna, med undantag för några få paket. Den exakta siffran på hur många paket som hanterats här får vi inte veta än, men klart är att det finns väldigt mycket mer kapacitet kvar att fylla.

Det är en ny lösning och det kommer ta lite tid innan konsumenterna hinner vänja sig vid att söka de valbara ombuden, men intresset är stort.

Drive-thru-tjänsten har annars blivit oerhört populär i år. Många handlare som har infört alternativet har uppgivit att det blivit mycket uppskattat. Senast igår berättade Elgiganten att det stod för 20 procent av deras Boka & Hämta-order.

Så när kunderna blivit lite varma i kläderna är det inte alls omöjligt att just drive-thru-ombud kan bli en del av Postnords framtida utbud.

Det är mycket möjligt att drive thru-lösningar kan bli del av vårt ordinarieombud i framtiden, säger Anna Kjellander.

De tillfälliga ombuden i Göteborg och Stockholm stänger efter den 23 december.

LÄS ÄVEN: Här är Postnords nya Drive Thru: ”Känner oro”

Annons
Annons