Så kan Rizzo räddas – VD:n talar ut: ”Behöver mer kapital”

"Goda möjligheter till lönsamhet".

Rizzo Group har rest sig likt fågeln Fenix i kris efter kris. Väsk- och modekedjan har klarat sig ur både konkurshot och rekonstruktioner. Och nu är det ur askan i elden igen.

Bolaget fortsätter blöda pengar. Mellan juni och augusti dök försäljningen från 98,5 miljoner till 91,7 miljoner. Samtidigt har resultatet efter skatt tagit hissen från -37 miljoner ner till -63 miljoner.

Annons

Så. Går det ens vända den här skuta? Ehandel bestämde sig för att kontakta vd:n Lars Fins. Och han är förstås oroad.

Som vår rapport visar behöver vi mer kapital för att kunna fullfölja vändningen och för att kunna bygga upp varulagret, säger han till Ehandel.

Bolaget lider alltså fortsatt brist på varor. Detta är något de flaggade för redan i början av året. Men viktigast just nu är att hålla nere kostnaderna, tillägger han.

Vi fortsätter att reducera omkostnader i hög takt och när den effekten uppstår löpande framåt så finns goda möjligheter till lönsamhet, hävdar Lars Fins.

Samtidigt så pressas de flesta handlare av högre inköpspriser och energikris, samtidigt som många butiksägare nu bävar för höjda lokalhyror. Det har också blivit dyrt att resa i inflationens spår. Och en av Rizzos allra viktigaste produkter är just resväskor.

Men vd:n är ändå förhoppningsfull.

Folk fortsätter att resa så här långt och behovet är fortsatt stort. Vad konsumenten kommer att prioritera framåt beror förstås på hur hårt alla kostnadsökningar slår, då det gäller framför allt boendekostnaderna.

Annons
Annons