Så många ratar sina julklappar – och säljer dem

Kvinnor är mest missnöjda.

Missnöjd med din julklapp? Då är du inte ensam. Sju av tio svenskar har någon gång fått en julklapp de inte gillar. Och i mellandagarna säljs det begagnade prylar för miljontals kronor på Blocket, enligt ett pressmeddelande.

Så här i mellandagarna ser vi att folk säljer både det ena och det andra som de fått i julklapp. Det är allt från julklappen man fått av jobbet till airpods man fått dubbletter av, kommenterar Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket.

Annons

Och kvinnor är  mest missnöjda med det tomten har med sig. Hela 77 procent av kvinnorna svarade att de någon gång fått en julklapp de inte uppskattar. Motsvarande siffra för män är 68 procent. Det visar en ny undersökning från Blocket. Samtidigt uppger en av tio i samma undersökning att de någon gång försökt sälja en julklapp de fått. Samtidigt har desto fler aldrig gjort det, nämligen 60 procent.

Totalt intervjuades 1 000 personer, mellan 18 till 79 år, via Kantar Sifos riksrepresentativa webbpanel. Undersökningen genomfördes 1-7 november i år.

Annons