Så mycket billigare är snuset i e-handeln: ”Allt blir dyrare”

"Viktigt att handla smartare".

Inflationen har fattat världen i ett stenhårt grepp, vilket har fått allt fler att bli prismedvetna. Så även snusarna, får vi förmoda. E-handlaren Snusbolaget har bett Norstat se över var egentligen snuset är billigast - och svaret har vi här.

Man kunde nog ana det på grund av uppdragsgivaren, men det billigaste snuset hittas faktiskt online. Allra dyrast är det i närbutikerna, alltså till exempel 7-Eleven, OKQ8 och Pressbyrån, medan matbutikerna landar tryggt och säkert där mittemellan.

Annons

Det kan skilja så mycket som mellan 100 till drygt 200 kronor för ett tio-pack snus när man jämför e-handlare med närbutikerna.

Många snusare handlar sin dosa där och då den tar slut. Att slinka in i närbutiken blir tusentals kronor dyrare på ett år jämfört med att planera sitt köp och handla online. Med tanke på att allt blir dyrare är det viktigt att handlare smartare, säger Markus Lindblad, kommunikationschef på Snusbolaget.se.

Det innebär bland annat att för den svenska genomsnittssnusaren så blir besparingen 3 675 kronor per år om den handlar online kontra i närbutiken. I alla fall om vederbörande väljer landets mest populära märke, One Blå.

Prisjämförelsen har gjorts mellan den 16 och 24 januari i år på platser i Stockholm, Malmö, Göteborg samt online.

Annons