Så ska uppstickaren sluka Norden: ”Ska bli ledande aktören”

Efter att ha rullat in i Finland är det nu dags för Norge.

Svenska Kavall – som cykel-levererar kassar med mat på runt tio minuter från darkstores – släppte på fredagen en nyhet. Nu kommer kunderna även att kunna klicka hem färdiga recept.

LÄS ÄVEN: Här är Foodora-utmanarens nya recept till framgång: ”Löser vardagsproblem”

Annons

Tjänsten har tagits fram i samarbete med svenska startupen Northfork, som ser till att din digitala varukorg fylls med alla varor, som ingår i receptet du vill laga mat på.

Men vem tar då fram recepten? Jo, det gör kocken Matilda Alexandersson och mat-influencern Christopher Åström, som har två miljoner följare på Instagram och Tiktok.

Ehandel bestämde sig för att ta reda på mer om den nya lösningen från Kavall.

Ledstjärnan har alltid varit att öka bekvämligheten i konsumenters liv och vi vet att middagspusslet är ett återkommande problem dagligen, säger Jonna Knibestöl, som är varumärkes- och kommunikationschef på Kavall, till Ehandel och fortsätter:

Vi gör redan nytta för våra kunder genom att leverera matvarorna direkt när de behöver dem och nu såg vi en möjlighet att även kunna paketera hela middagslösningen för dem,

Är det här en kontring på Foodora och Mathem? Eller varför satsar ni på just receptkassar?

Det skulle jag inte påstå. Vi lyssnar oerhört mycket på våra kunders önskemål och generellt vill nog alla företag jobba aktivt med att utöka sitt kunderbjudande.

Vad vill ni ta för position på den nordiska matrelaterade last mile-marknaden?

Annons

Vi ska bli den ledande aktören för snabba matvaruleveranser i Norden och inom detta segment finns det därutöver många intressanta tjänster vi kan addera för att hjälpa våra kunder.

Jonna Knibestöl berättar vidare att Kavall rullade in på den finska marknaden i december förra året. Och sedan i april har man dragit igång verksamhet i Norge.

Målet är att bli den ledande aktören för snabba matvaruleveranser i Norden och vi tror starkt på såväl Finland som Norge som marknader.

I Sverige finns man just nu i Stockholm, Göteborg och Malmö. Men planen är att ta leveranstjänsten till fler svenska städer inom en snar framtid, enligt Jonna Knibestöl. På frågan om vad Kavall, som grundades för drygt ett år sedan, omsätter vill hon dock inte svara på.

Det är inget vi kommunicerar i dagsläget.

Annons