Så tripplade de vinsten – trots tuffa tider: ”Grymt team”

"Vi ser varje del i vår verksamhet som lika viktig för vår framgång".

Det var i början på oktober som vi skrev om e-handlaren Beslag Online (BO), som hade enorma framgångar under 2022 - ett år då branschen i stort hade det kämpigt.

Så vi blev så klart nyfikna på det hemliga receptet bakom de lysande siffrorna och fick tag i grundaren tillika e-handelschefen Karl Bergström, som fick berätta hur de gått till väga.

Annons

Vad är historien bakom Beslag Online?

Beslag Online grundades år 2016 för att undersöka möjligheten med D2C och på så sätt öka tillgängligheten av koncernens produkter på marknaden, säger Karl Bergström till Ehandel.

Beslag Online ägs av den Båstadsbaserade koncernen Eraora AB, som också bedriver grossistverksamheterna Beslag Design Båstad och Beslag Design Norge. Men satsningen på konsumentaffären är nog inget man ångrar i dag.

Man nära på dubblade omsättningen förra året till 46 miljoner kronor, något som Karl tillskriver förmågan att snabbt anpassa sig efter rådande marknadsförutsättningar. Och som vi alla vet vid de här laget är de mer utmanande än på mycket, mycket länge.

Vi på BO är ett grymt team som är drivna, gillar när det händer saker och vi strävar alltid efter att utvecklas. Det har möjliggjort att vi snabbt kan implementera förändringar som vi tror på, eller omedelbart anpassa oss till marknadstrender som visar framgång. Vi ser varje del i vår verksamhet som lika viktig för vår framgång, säger han.

."Hanterar fler delar in-house"

Det var dock inte bara försäljningen som växte för bolaget. Man mer än tripplade vinsten till 9,9 miljoner kronor, något som verkligen sticker ut i dessa tider.

En av anledningarna till det är att man helt enkelt valde bort att arbeta med externa leverantörer och göra mer av arbetet själva.

Vi har jobbat aktivt med intern effektivitet och hela tiden haft ett kostnadsmedvetet synsätt. Exempelvis hanterar vi nu fler delar in-house och tar endast hjälp när det verkligen behövs.

Annons

Vad är den långsiktiga målsättningen med Beslag Online?

Vårt huvudsakliga mål är att vara det självklara valet för kunden när det kommer till inredningsdetaljer i hemmets alla rum, avslutar Karl Bergström.

Annons