Såldes efter godisfloppen – nu väntar börsen och 150 miljoner

"Har gått över all förväntan".

Den norska nätbutiken MaxSnus.no lanserades i juni 2019 och har vuxit kraftigt sedan starten. Butiken ägdes tidigare av Net Trading Group, som också omfattade den svenska butiken MaxGodis.se. Den sistnämnda lades dock ner efter att Norge tog bort den så kallade 350 kronors-gränsen, som gjorde det extra förmånligt att skicka lågprisvaror in i landet.

LÄS ÄVEN: Drog in miljoner på godis till Norge - nu läggs deras e-handel ner

Annons

När MaxGodis lades ner såldes systerbutiken MaxSnus till en ny grupp ägare, bland andra den norska investeraren Eigil Stray Spetalen. Sedan dess har försäljningen rusat. I januari omsatte MaxSnus 10 miljoner norska kronor, vilket kan jämföras med en miljon i januari förra året. För helåret 2020 landade försäljningen på strax under 50 miljoner kronor.

Det har gått över all förväntan. Vi slog försäljningsrekord i november, december och nu ett ännu större rekord i januari. Jag vet inte var detta slutar, säger Petter Sørlie, grundare och styrelseordförande för MaxSnus, till Ehandel.com.

I september tog företaget in nytt kapital och nu uppges en notering på Euronext Growth vara på gång. Enligt Ehandel.com uppskattas den norska marknaden för snus vara värd mer än nio miljarder kronor. Dessutom handlar många snus via taxfree eller i Sverige. Pandemin har dock medfört att en större del av försäljningen sker på hemmaplan i Norge.

MaxSnus planerar även att dra igång försäljning i England, något som kan bli möjligt med tanke på Brexit eftersom det tidigare inte varit tillåtet att sälja snus på den brittiska marknaden.

Vi kommer att satsa stort på smaksatt snus i England och hoppas på att kunna lansera på marknaden under 2021.

Med ett starkt 2020 i ryggen har MaxSnus fått höja sina mål för 2021.

Vi hade budgeterat för 80 miljoner kronor i omsättning för 2021, men nu räknar vi med att landa på mellan 100 och 150 miljoner kronor i år, avslutar Sørlie.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!