Satsar globalt hos Amazon – nu får det 50-åriga bolaget ny VD

Lämnar posten efter åtta år. 

Tidigare i veckan publicerade vi en intervju med TePe Munhygienprodukter, som efter 53 års verksamhet bestämt sig för att satsa på en rad nya marknader. Detta genom att sälja via Amazon, där företaget har olika försäljningsmodeller beroende på marknad. 

LÄS ÄVEN: 50-årigt svenskt bolag expanderar globalt via Amazon

Annons

Men tandvårdsföretaget, som har en omsättning på runt 750 miljoner, har även en del på gång på sin svenska hemmamarknad. Vid årsskiftet får företaget en ny vd, eftersom Joel Eklund har valt att lämna posten efter åtta år. Han kommer istället att ta över rollen som styrelseordförande och i samma veva blir Hanna Hageberg Hammar - för närvarande CFO - ny vd för TePe. 

Jag är mycket stolt över att vara en del av TePe och ser fram emot att fortsätta arbeta med ledningsgruppen och alla våra engagerade medarbetare. Tillsammans kommer vi att fortsätta utveckla TePe i enlighet med vår vision, ”to bring healthy smiles for life by inspiring good oral health”, säger Hanna Hageberg Hammar i ett pressmeddelande.

"Tidpunkten är passande"

Under de senaste åren, det vill säga under åren då Joel Eklund varit vd, har TePe bland annat dubblat sin omsättning och etablerat säljbolag i USA och Australien.

I ett läge där företaget utvecklas väl och det finns en fastlagd plan för framtiden bedömer jag att tidpunkten för den här successionen är passande. Som styrelseordförande kommer jag att vara fortsatt delaktig i övergripande strategiska frågor medan ansvaret för att leda den löpande verksamheten kommer att lämnas till Hanna Hageberg Hammar, säger Joel Eklund.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!