Shopifys nya drag mot Amazon: ”Det har världen inte sett tidigare”

E-handelsplattformen vill befria e-handlare från logistik.

Shopify har under den senaste veckan lanserat en rad nyheter till sin e-handelsplattform som ska hjälpa dem i konkurrensen med Amazon. Men det handlar inte bara om förbättringar på plattformen och enklare digital marknadsföring, man utökar även sin satsning på logistik- och leveranstjänster.

Under 2022 gjorde e-handelsleverantören sitt största förvärv någonsin när de köpte upp logistikföretaget Deliverr för 2,1 miljarder dollar. Ett företag grundat 2017 och som i princip erbjuder handlare ett alternativ till Amazons TPL-lösning.

Annons

Nu fördjupar man även sitt samarbete med Flexport som fokuserar på supply chain management och logistik, inklusive orderhantering, försäkring, spedition och tullförmedling. Något som ska underlätta logistiken för Shopifys e-handlare som köper in varor från främst Kina.

Jag tror att det som vi bygger just nu, det har världen inte sett tidigare, säger Aaron Brown, vd för Shopify Logistics, till Business Insider.

Från hamn till famn

Shopify investerade en hemlig summa i San Francisco-baserade Flexport under förra året. Nu slår man mynt av investeringen. Bland annat har man skapat en ny app, som ska göra det enklare för e-handlare att boka internationell frakt och spåra transporter från kinesiska hamnar till USA.

E-handlare ska kunna boka allt från mindre gods till fulla containers. Samtidigt sköter Flexport själva logistiken och tullklareringen. När varorna anländer till USA kan handlarna sedan välja om de även vill att Shopify ska sköta lagerhantering och leveranser till slutkund via tjänsten Shopify Fulfillment Network.

Något som sker via logistikföretaget Deliverr som med sitt nätverk av lager runt om I USA kan hjälpa säljare att erbjuda två dagars frakt på ungefär två tredjedelar av leveranserna.

Det här tror vi kommer att hjälpa handlare att gå från en försäljning om dagen till fem försäljningar om dagen, och till 100 försäljningar om dagen, säger Aaron Brown, som kom till Shopify från just Amazon 2017.

Annons