Siktar på Europa: ”Kommer inte göra som alla andra och expandera till Norge”

Lokalstängningarna ökade omsättningen med 24 miljoner.

Grundaren, Roberto Mazzarella, startade möbelföretaget Soffadirekt.se för att sälja egna möbler utan återförsäljare och mellanhänder. Hans möbelfabrik kom igång 2010, och tanken var att företagets försäljning främst skulle ske online. Det skriver Di.

LÄS ÄVEN: SoffaDirekt slog rekord i november – når 60 miljoner i år

Annons

Efter fem år satsade bolaget på att komplettera nätbutiken med utställningslokaler i Värnamo och Norrköping. Dessa lokaler valde företaget att ha obemannade. Den som ville känna och klämma på produkterna fick skicka ett sms för att få tillbaka en engångskod som öppnade lokalen för kunden, oavsett klockslag. Men inom det första året fick lokalen i Värnamo inbrott, och i fjol stängde företaget sin sista utställningslokal för att istället satsa helhjärtat på e-handeln.

Sedan lokalstängningarna har företaget ökat omsättningen med 24 miljoner kronor. Nu är fokuset på att istället växa i Europa. Det ska den nya ekonomichefen, Douglas Wedenberg, bidra med. Han klev in i sin roll för ungefär ett år sedan och hans huvudfokus är att utveckla konceptet och ta fram en tillväxtstrategi.

Vi kommer inte att göra som alla andra och expandera till Norge. Norge är ett land med för höga transportkostnader. Jag tror i stället på länder med euro som valuta, säger Douglas Wedenberg.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!