Sinful signar 100 influencers till kampanj – byrån avslöjar strategin

"Vi ser en stor uppsida i att jobba med microinfluencers".

Det danska sexleksaksföretaget Sinful drog igång år 2008, idag drivs bolaget av över 140 medarbetare och har gjort sig känd i hela Skandinavien.

Under 2020 ökade omsättningen med 38 procent och landade på 300 miljoner danska kronor, cirka 410 miljoner svenska kronor. Samtidigt har EBIT ökat med drygt 130 procent och uppgått till 61 miljoner danska kronor, runt 83 miljoner svenska.

Annons

Enligt bolaget ligger mycket värde i att hela tiden bygga på sin varumärkeskännedom samtidigt som man fokuserar på rätt målgrupper. En kampanj som rönt stora framgångar, och som i år får komma tillbaka, är Sinfuls julkalender.

Föregående år har julkalendern sålt slut tidigt. Jag önskar att vi kunde dela med oss av exakta siffror, men dessvärre kan vi inte det, säger Sebastian Møller Sardemann, Performance Marketing Manager på Sinful, till branschtidningen Influens.se.

Under fjolårets satsning aktiverade bolaget ett 50-tal influencers, men i år dubblar man styrkan genom att signa 100 influencers i både micro- och macrosegmentet. Urvalet har influencernätverket Interlaced Influencers hjälpt e-handelaren med.

I år har vi en mix av både nya profiler och sådana som aktiverades i fjol. Selekteringen och urvalet av influencers sker i första hand utifrån målgrupp, och i andra hand räckvidd, säger Carl Kling, Head of Interlaced Influencers, och förklarar:

För Sinful är det viktigt att i alla led bygga förtroende, oavsett storlek på influencern. Utöver förtroende och varumärkesbyggande så är försäljning en högt prioriterad KPI, varpå samtliga influencers utfall mäts och spåras.

I den här kampanjen ska profilerna "berätta om julkalendern på sitt eget sätt". Hur funkar det, ger ni en strikt brief eller får influencers tolka budskapet utifrån sina egna upplevelser och intryck?

Vi har en mycket tydlig brief mot influencers kring våra grundläggande ramar, men uppmanar dem samtidigt att sätta sin personliga touch på innehållskapandet, säger Carl Kling.

I och med att sortimentet och produkten är någonting som många ibland kan tycka är jobbigt eller tufft att prata om, så är det viktigt för oss att man som influencer får så pass fria tyglar i sitt innehållsskapande så att man känner sig trygg i sin kommunikation - utan att missa centrala detaljer i kampanjen, såsom det primära budskapet och CTA.

Annons

Kampanjen startade för några dagar sedan och kommer att pågå fram till december.

Varför är just den sortens marknadsföring så viktig för er?

Då vi jobbar internationellt så är det viktigt för oss att inte bara synas i traditionella kanaler när våra potentiella kunder aktivt söker efter våra produkter, utan också bygga förtroende med konsumenten direkt på hemmaplan. Därför är influencer marketing en central del i vår externa kommunikation.

Vilka fördelar och nackdelar finns det med att jobba med kvantitativ influencer marketing?

Vårt fokus är alltid att nå vår målgrupp, oavsett om vi jobbar med micro- eller macroinfluencers. Vi ser stor potential i att jobba med microinfluencers då vi kan nå en väldigt specifik målgrupp med unika budskap, skapade av influencern, avslutar Sebastian Møller Sardemann.

Annons