Sista frisbeen kan vara kastad – konkurs inledd

Men kanske ger e-handlaren sig själv en ny chans.

Det är tuffat på bra för e-handlaren. Nettoomsättningen låg 2019 på 1,4 miljoner, för att i fjol takta upp på 5,7 miljoner. Inte illa.

Vilken e-handlare då? Jo, ett bolag i Borås vid namn Fyndisc Borås AB. Handlaren har främst sålt discgolffrisbees och vanliga frisbees, samt discgolf-tillbehör. Men även annat. Så här skriver bolaget på sin Facebook-sida om sitt utbud:

Annons

Hos oss hittar du allt från discgolfdiscar, frisbees, korgar, väskor och ryggsäckar samt tillbehör. Stort produktutbud, snabba leveranser och 100 procent nöjda kunder. Vi har märken som Innova, Latitude 64, Dynamic Discs, Discmania, Westside Discs.

Även nere på sista raden har det varit svarta siffror till och med 2021. Då blev det en vinst på 587 882 kronor. Men så hände något i fjol. Bolaget vände till en förlust på -220 848 kronor. På pappret inget superblodigt förlustresultat. Det fick dock soliditeten att rasa från 52 till 14 procent.

Nu har bolaget försatts i konkurs. Kanske beror det på att skulderna har hopat sig under året, samtidigt som de egna tillgångarna sinat ytterligare. Skulderna uppgår i skrivande stund till drygt 15 000 kronor och vi kan se att vid slutet av 2022 hade Fyndisc kassa backat från 245 452 till 87 146 kronor. Men någon mer exakt förklaring till vad som ligger till grund för konkursen framgår inte.

Men möjligtvis är det inte helt kört. Kanske finns det planer på en återstart av Fyndisc och att väcka liv i konkursboet – för vid ett besök på e-handelns hemsida så blir man i dagsläget hänvisad till Discexpress.se. Och där kan man fortfarande shoppa frisbees. Nu återstår det att se om företaget återuppstår i ny form.

Annons