Skånska Byggvaror lämnar Qliro för Collector

Bättre omnikanal bakom beslutet?

Den senaste tiden har vi sett en rad högprofilerade e-handlare gå från Klarnas till Qliros kassalösning för nätbutiker. Anledningarna är flera, där vi gissar att pris förstås spelar en roll, men också saker som att få större kontroll över själva kassalösningen.

LÄS ÄVEN: Qliro spänner musklerna – så lockar man de stora e-handlarna

Annons

Nu meddelar den anrika e-handlaren Skånska Byggvaror att de lämnat Qliro för att börja använda betalbolaget Collectors kassa.

Med Collector får vi en partner som hanterar alla våra försäljningskanaler med en checkout som kommer förenkla mycket för våra kunder. Med nya och förbättrade integrationer kommer vi minska vår administration och frigöra resurser för att stärka våra kundrelationer, säger Jonas Rylander, CTO på Skånska Byggvaror, i ett pressmeddelande.

Omnikanal verkar alltså ligga bakom Skånska Byggvarors beslut att byta från Qliro. Enligt Skånska Byggvaror tar man inte bara emot order i butik och på webben, utan även via telefon. Man har även kunder inom både B2C och B2B.

Vi ser fram emot att tillsammans med Skånska Byggvaror förbättra köpupplevelsen i deras olika kanaler, säger Mikael Anstrin, General Manager Payments på Collector.

Vad vi kan se har även systerbutiken Buildor bytt till Collectors checkout.

Uppdatering: Bytet från Qliro till Collector skedde under första kvartalet.

Annons