Skånska e-handeln såld för 255 miljoner: ”Mycket imponerade”

Kända finansmannen har fastnat för klistermärken.

PRNT Printing Solutions AB har gått som tåget de senaste åren. Den skånska e-handlaren säljer individuellt utformade klistermärken, men också etiketter mobilskal, dekaler och datorskydd. Och under loppet av två år har omsättningen vuxit från cirka 50 till 125 miljoner kronor och rörelsemarginalen uppgår i år till 40 procent.

Nu belönas man med en ny majoritetsägare i Sven Hagströmers investmentbolag, Creades. De köper 51 av aktierna för 255 miljoner kronor. Affären värderar Creades till 610 miljoner kronor på skuldfri basis.

Annons

Vi är mycket imponerade av bolagets grundarkvartett som från huvudkontoret i Lomma skapat ett snabbt växande och starkt lönsamt bolag som i dag är en av världens ledande aktörer inom sin nisch, säger John Hedberg, vd på Creades, i ett pressmeddelande.

Printing Solutions säljer i dag på över 40 marknader, där USA, Norden och Storbritannien utgör de viktigaste.

Vi är glada och stolta över förtroendet från Creades och tror att de med sin erfarenhet och sina resurser blir en utmärkt partner i vår fortsatta expansion mot såväl nya produktområden som ytterligare geografiska marknader, säger Hugo Ljungberg, en av fyra medgrundare av PRNT.

Annons