Skulderna blev för stora – nu går e-handlaren i konkurs

Resultatet backade kraftigt.

Bolaget Skylark – som står bakom den hippa work- och streetwearbutiken Sivletto på Hötorget i Stockholm – har gått i konkurs. Bakom konkursansökan står ägarna Roger Sundström och Fredde Martins. De har även drivit en e-handel via plattformen Sivletto.com.

Men nu blir det inget mer av den varan om ingen köper konkursboet förstås. Den 26 januari, alltså på torsdagen fattade nämligen Stockholms tingsrätt beslut om att godkänna konkursen.

Annons

Av bolagets senast tillgängliga årsredovisning, som avser 2021, framgår det att resultatet efter finansiella poster landade på drygt -1 miljon kronor, mot en liten vinst på 343 000 kronor året innan. Samtidigt ökade nettoomsättningen till 6,5 miljoner, från 5,9 miljoner 2020. Men det räckte inte för att rädda bolaget.

Skulderna ökade nämligen också under 2021 och uppgick till närmare 5 miljoner kronor, från 3 miljoner året innan. De skenande skulderna i kombination med minusresultatet knäckte till slut bolaget.

Ehandel söker Skylark-ägarna/grundarna. När vi försökte nå sajten Sivletto.com vid 12-tiden på fredagen så var den nedsläckt.

Annons