Slog 80 miljoner efter exportsuccé – nu vill de bli störst i Norden

"Vi har haft en fantastisk tillväxt".

Elexir Pharma rapporterar ett starkt 2021. Kostillskottsbolaget, som är hemmahörande i Stockholm, ökade nämligen försäljningen med 21 procent till 81 miljoner kronor för helåret. Rörelseresultatet backade en aning, men landade på positiva 12,4 miljoner.

Vi har haft en fantastisk tillväxt under 2021, och trots att vi gått miste om miljonintäkter på grund av pandemin har vi ändå lyckats överträffa föregående års omsättning. Det nya omsättningsrekordet hade inte varit möjligt utan varenda en av våra fantastiska medarbetare. Laginsatsen är den yttersta förklaringen till Elexirs framgångar, säger Jimmy Månsson, vd och grundare av Elexir Pharma, i en kommentar.

Annons

Målsättningen nu är att flyga förbi 100 miljoner under 2022. Och om tio år ska man vara den största leverantören av kosttillskott i hela Norden.

Vi fortsätter rusta för en stark tillväxtresa som finansieras helt utan externt kapital. Bolaget är idag bättre positionerat än någonsin tidigare för att ta ytterligare marknadsandelar. Vi avser fortsätta satsa på produktutveckling och marknadsföring. Under 2021 har vi stärkt organisationen med tre nya heltidsanställda och ytterligare anställningar är planerade under 2022.

"En megatrend"

En av förklaringarna bakom framgångarna är försäljningen utomlands. Man mer än dubblade exportintäkterna under 2021 till att de nu stå för 10 procent av den totala omsättningen. Man har bland annat slagit igenom på den kinesiska marknaden, som just nu är väldigt sugen på just svenska produkter.

Vårt samarbete med Business Sweden börjar bära frukt och vi märker tydligt av ökad medvetenhet kring sin livsstil och näringsintag i stora delar av världen. Med en megatrend kring hälsa i ryggen känner vi oss trygga i att vi kommer lyckas växa exportaffären ytterligare, säger Jimmy Månsson.

LÄS ÄVEN: Kineser vill handla svenskt - nu jagar Alibaba svenska e-handlare

Annons