Slutet för jättebutikerna? – IKEA rullar ut mindre koncept

Ett tiotal butiker redan 2021.

IKEA experimenterar just nu ordentligt när det kommer till nya butiksformat och nya former av att sälja sina möbler. Samtidigt är det många experter som förutspått att vi går mot en framtid med mindre butiker.

LÄS ÄVEN: IKEA om nya miljardkonceptet: “Kommer rullas ut i alla varuhus”

Annons

Nu meddelar möbeljätten att man kommer att öppna mindre butiker i ett tiotal svenska städer som idag saknar IKEA-varuhus.

Människor besöker idag IKEA av flera olika anledningar. Därför vill vi ge våra kunder fler alternativ att besöka oss beroende på vad de behöver. I våra stora varuhus har vi samlat allt IKEA har att erbjuda, men när kunder vill ha hjälp med att planera ett kök eller beställa en smart garderobslösning ger de nya butikerna oss möjlighet komma närmare människor i deras vardag där de lever, arbetar och rör sig, säger Reza Shomali, utvecklingschef på IKEA Sverige, i ett pressmeddelande.

Norrköping ska bli först ut att få en av dessa mindre butiker och utrullningen börjar i september.

Butikerna kommer att ligga i populära köpcentra och shoppingkvarter. Ambitionen är att öppna i ett tiotal svenska städer redan under 2021. Det nya butiksformatet är under utveckling, vilket innebär att de nya enheterna till en början är temporära. Beroende på hur lösningen tas emot av kunderna lokalt utvärderas både val av butiksformat och plats innan IKEA tar beslut om en mer långsiktig etablering, skriver företaget.

Annons