Smartphoto förvärvar e-handlare: ”Enorm know-how”

Betalar 4,6 miljoner euro.

Smartphoto, som låter kunderna sätta sina bilder på olika produkter, har förvärvat belgiska Frucon² NV. Säljare är entreprenören Benny Sintobin.

Frucon² driver bland annat sajterna Gift.be och GiftsforEurope, där man säljer personliga presentpaket via både B2C och B2B. De erbjuder även fullservice för internationella varumärken som vill växa, via sin agentur Nayan. Under 2020 omsatte de 12 miljoner euro och Smartphoto räknar med att förvärvet kommer att bidra till ett positivt resultat för koncernen under 2022.

Annons

Vi är glada över att välkomna Frucons² team, så att vi kan kombinera våra styrkor till fördel för våra kunder över hela Europa. Frucon² ger oss inte bara enorm know-how kring presentpaket, men även stark e-handelskompetens genom deras full service approach, med Nayan, säger Stef De Corte, vd på Smartphoto group, i ett pressmeddelande.

Frucon² kommer att drivas som en separat division, skriver bolagen.

Köpeskillingen för 100 procent av aktierna i Frucon Frucon² landade på 4,65 miljoner euro där 4,15 miljoner betalas kontant och resterande summa i aktier.

Det här stärker vår position och möjlighet att kunna möta efterfrågan på personliga presenter ytterligare. Vi ser stor potential för en ökad marknadsandel för Smartphoto på den nordiska marknaden, säger Maria Sillén-Sittner, marknadsansvarig på Smartphoto Nordic UK & IE.

Annons