Snabbväxaren rullar ut i Norden – växlar upp med 205 miljoner

Lanserades i höstas och laddar redan för nordisk expansion.

E-handlaren Carla.se fyller kassan med 205 miljoner kronor i en ny runda, ledd av Bonnier Ventures. De tidigare investerarna Inbox, Black Ice och VNV deltar var också med på tåget.

Carla, som erbjuder användarna att både köpa och sälja elbilar, ska nu genomföra en nordisk expansion, öka kapaciteten för leveranser, reparation av bilar och utveckla eftermarknadstjänster.

Annons

Vi är extra stolta över att lyckas att resa kapital från välrenommerade investerare, både existerande och nya – trots det rådande världs- och marknadsläget. Det känns tryggt att vi, tillsammans med våra investerare, delar den långsiktiga visionen om att radikalt förbättra upplevelsen att sälja, skaffa och ha elbil, säger Patrik Illerstig, grundare och vd på Carla, i ett uttalande.

Carla lanserades hösten 2021 och har redan nått en årlig omsättningstakt på 600 miljoner kronor.

Vi är glada över att stödja Carla i den här rundan och är imponerade av den tillväxt de uppvisat och mottagandet tjänsten har fått på marknaden. Investeringen är också en del av vårt ökade fokus på hållbarhet och en viktig satsning i relation till omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Vi ser fram emot att följa och stötta företaget på dess fortsatta resa som bara är i sin linda, säger Dajana Mirborn, Investment Director på Bonnier Ventures.

LÄS ÄVEN: De gasar vidare mot nya höjder – ”en enorm marknad”

Annons