Sportaktör tar in över 1 miljon – vill ha mer

Säljer bland annat på Amazon.

Sportväskbolaget Iamrunbox.com, som grundades i Lund 2015, meddelar idag att de har nått 200 procent av det mål de satte med sin pågående crowdfundingrunda. Företaget siktade på att nå 490 000 kronor men har redan fått in mer än 1 miljon kronor. Eftersom intresset varit så stort har bolaget valt att förlänga tiden för kapitalanskaffning.

Det känns riktigt kul att det finns så stort intresse för vår produkt och trots att vi nått 200 procent av målet finns det fortfarande drygt 400 000 kronor kvar för investerare att ta del av. Vi har, utöver denna crowdfundingrunda, tre framgångsrika kickstarterkampanjer bakom oss och när denna runda är slut kommer vi kunna att fortsätta utvecklas och växa på flera olika fronter i bolaget. Vi har redan vår produkt hos exempelvis Löplabbet och Löparshop och utöver vår egen e-handel finns vi på Amazon. I sommar kör vi igång ett test med Sveriges största sportkedja, vilket känns riktigt spännande, säger Kirill Noskov, grundare och vd.

Annons

Intäkterna ska finansiera Iamrunbox expansion av företaget innan en A-runda sätter igång under fjärde kvartalet i år.

Den A-runda som vi kommer att köra igång i höst har målet 30 miljoner kronor och med de pengarna kommer vi att expandera snabbt under 2020, säger Kirill Noskov.

Tidigare i år fick företaget in 1,5 miljoner kronor genom existerande investerare, och året innan kammade Iamrunbox hem 2,6 miljoner kronor i en kampanj via FundedByMe.

LÄS ÄVEN: Iamrunbox får in 1,5 miljoner – satsar på ny crowdfunding

Utöver sin egen e-handel säljer Iamrunbox även sina produkter internationellt via Amazon, och finns bland annat på Stadium och Singapore Airlines. Under de närmsta månaderna är ett test med en stor aktör i Sydostasien inplanerad.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!