Sportamore sprängde drömgränsen – trots svag avslutning

"Visar styrkan i vår modell".

Sportamore vinstvarnade för fjärde kvartalet och avslutade mycket riktigt 2019 svagt. Försäljningen föll från 313 miljoner kronor under 2018 till 308 miljoner 2019. Däremot sprängde man för första gången miljardgränsen när försäljningen för helåret summerades. Omsättningen landade på 1,05 miljarder kronor, att jämföra med 953 miljoner från året innan.

Resultatet fick sig dock en liten törn. Det landade på 1,67 miljoner kronor vilket är en klar minskning från 8,83 miljoner jämfört med samma period förra året.

Annons

I fjärde kvartalet visar vi styrkan i vår modell och tar marknadsandelar i alla nordiska geografier i en tuff marknad som präglats av för säsongen extremt varmt väder och hög kampanjintensitet. Samtidigt är vi på intet sätt nöjda, under kvartalet planerade och agerade vi för mer försäljning genom en rad projekt och insatser, skriver Sportamores vd, Johan Ryding i en kommentar.

Härnäst väntar nu en utförsäljning av det kvarvarande lagret från den milda vintern.

Det är vår ambition att öka lageromsättningshastigheten ordentligt och vi räknar med att göra detta under året, primärt genom att fortsätta att öka försäljningens storlek i förhållande till inneliggande lager, men också genom en reduktion av lagrets storlek i absoluta termer, säger Johan Ryding.

LÄS ÄVEN: Bakom kulisserna: Sportamore ska vända efter varningen: ”Bara ett hack i kurvan”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!