Staden där drönarleverans är vardag – 4500 leveranser i veckan

Passerar 100 000 beställningar.

Inte långt efter att vi rapporterat om nederlag för Amazons drönarprogram i Storbritannien så släpper Googles systerbolag Wing en direkt motsatt nyhet. Wing har drivit sitt drönarprogram i snart två år i staden Logan i Australien och ska nu passera 100 000 utförda drönarleveranser, inom de närmaste dagarna.

LÄS ÄVEN: Amazons drönarprogram pekas ut som ett stort misslyckande

Annons

Detta är alltså riktiga leveranser till stadens invånare och utöver dessa så ska Wing även gjort hundratusentals testflygningar.

Logan är en av de snabbast växande städerna i Australien, och i år har vi investerat för att kunna expandera och serva 19 förorter med en sammanlagd befolkning på mer än 110 000 människor. Logans invånare har svarat på detta och varje vecka beställt tusentals leveranser med hjälp av drönare, och staden har gjort ett starkt anspråk på att vara världens drönarleveranshuvudstad, skriver Wing i ett blogginlägg.

Invånare i Logan ska under Wings öppettider ta emot en order var 30:e sekund, via drönare, och under den första veckan i augusti flögs det ut nära 4 500 beställningar.

Wing har fler tester världen över och man är nu på väg att passera 100 000 kunder. Företaget särskiljer dock sin verksamhet i Logan.

Det som skiljer verksamheten i Logan från de olika tester och försök som pågår runt om i världen, utöver dess ordervolym, är att det är en live, automatiserad och on-demand-tjänst, säger Wing och förklarar ytterligare:

När en beställning kommer in skickar Wings system det bästa flygplanet för att utföra leveransen från någon av Wings stationer. Därefter använder våra system data om miljön - Wings programvara utför 15 miljoner simuleringar varje dag för att analysera förändringar i väder och terräng, stresstesta våra leveranssystem och ständigt förbättra våra rutter - för att skapa en anpassad, optimal väg för flygplanet att följa till den plats kunden väljer för leverans, antingen hemma eller i vissa fall på sitt kontor.

Wing har bland annat skickat ut över 10 000 koppar kaffe och 1 200 grillade kycklingar till invånarna i Logan.

Företaget har uppenbarligen vind i seglen och lovar spännande nyheter de kommande månaderna gällande nya städer, nya partners och ny teknik.

Annons

 

Annons