Ställde in när corona kom – nu är Amazon tillbaka

Prime Day blir Prime Days.

Amazons egenlanserade shoppingfest Prime Day har ägt rum i juli varje år sedan starten 2015. I år bestämde sig dock e-handelsjätten för att flytta fram eventet med anledning av coronaviruset. Nu står det klart att Prime Day i år inte bara blir en utan hela två dagar, den 13 och 14 oktober.

Flytten innebär inte bara att Amazon för första gången håller sitt shoppingevent på hösten, utan även att företaget kickar igång årets julförsäljning tidigare än någonsin förr. För att få kunderna att öppna plånboken har Amazon aviserat en extra reklambudget på 100 miljoner dollar, som främst ska gå till att lyfta fram de många små säljare som finns på företagets marknadsplats.

Annons

Precis som tidigare måste man vara medlem i Amazons förmånsklubb Amazon Prime för att kunna ta del av de rabatter som erbjuds. De deltagande länderna är USA, Storbritannien, Förenade Arabemiraten, Spanien, Singapore, Nederländerna, Mexiko, Luxemburg, Japan, Italien, Tyskland, Frankrike, Kina, Kanada, Belgien, Österrike och Australien. Dessutom deltar för första gången Turkiet och Brasilien. I Indien arrangerade Amazon Prime Day redan i augusti.

Amazon tillhör de stora vinnarna i coronakrisen. Under årets andra kvartal ökade företagets försäljning med 40 procent.

LÄS ÄVEN: Amazon väntade sig förlust - men dubblade resulatatet

Annons