Stark rapport från Boozt: ”Stabil tillväxt”

"Stolt över medarbetarnas anpassningsförmåga".

Årets första rapportsäsong är här och det är förstås det första kvartalet som många bolag redovisar för tillfället. Nu är Boozt här med sin Q1-rapport och det blev fina siffror igen, precis som i Q4.

Nettoomsättningen landade på 1,5 miljarder kronor, från 1,1 miljarder för ett år sedan. Det motsvarar en ökning med 7,1 procent. Rörelseresultatet tickade in på 5,5 miljoner kronor, en ökning från 3,8 miljoner.

Annons

Kurvorna pekar uppåt året ut

Bruttomarginalen uppgick till 38,5 procent, mot 39,3 procent förra året. Resultatet per aktie blev -0,07 kronor mot -0,11 för ett år sedan.

Under 2023 räknar man med en tillväxt på mellan 5 och 15 procent. Och ett justerat rörelseresultat på mellan 275 och 375 miljoner kronor.

Det första kvartalet för 2023 visar stabil tillväxt och branschledande lönsamhet, trots återhållsam konsumtion. Jag är fortsatt positiv till strategin för det nordiska varuhuset och ser många möjligheter till tillväxt. Jag är stolt över våra medarbetares anpassningsförmåga när de tar sig an utmaningar och leder vår verksamhet framåt. Jag är glad att kunna återupprepa prognosen för 2023, kommenterar vd:n Hermann Haraldsson.

Annons