Startade e-handel i Sverige – nu lägger de ner fem butiker

Tungt för kedjan i Sverige.

Starbucks inledde sin resa i Sverige på Arlanda flygplats, där man öppnade sitt första kafé 2010. Fyra år senare flyttade man in i Stockholm och började sakta men säkert expandera. Men på senare tid har det vänt för kedjan, som nu gått från 17 till bara 7 kaféer. Enligt Fastighetsvärlden har Starkbucks släckt ned fyra butiker under julen - och en femte inom kort.

Det är en kombination av pandemin och svag resultatutveckling på de enheter som stängs. Pandemin har varit klart drivande i detta. Enheterna som stängs kommer inte att återöppna efter pandemin men jag är övertygad om att svenskarna vill ha tillgång till Starbucks även framöver. Var och när är än så länge oklart, säger Peter Östlund, Umoe restaurants landschef i Sverige, till Fastighetsvärlden.

Annons

Starbucks startade också en e-handel i somras, där man säljer kaffetillbehör som muggar, sugrör och flaskor, men även andra produkter som anteckningsblock. Den håller också öppet precis som innan.

Med en e-handel kan vi möta efterfrågan, då vi når ut till fler områden än bara de där vi har våra kaféer. Det i kombination med en ökad försäljning på just detta sortiment online på den norska marknaden, gjorde att beslutet blev enkelt, förklarade man beslutet för Ehandel då.

LÄS ÄVEN: Starbucks öppnar e-handel i Sverige: ”Enkelt beslut”

Annons