Stjärnspäckad fond ska investera i e-handlare: ”Spännande”

Ska fylla på med en halv miljard kronor innan sista mars.

De ligger bakom flera e-handelsfenomen som Jollyroom, Komplett och Fjellsport, investerarna bakom Ignite Capital.

Nu ska de ta branschen med storm, en gång till. Innan den 31 mars i år ska bolaget ha samlat in en halv miljard och pengarna ska gå till att förvärva och investera i just e-handlare i Norge, Sverige och Danmark, rapporterar Finansavisen.

Annons

Vi ska investera i etablerade e-handelsbolag i hela Skandinavien. Bolag som befinner sig i tillväxtfasen, det vill säga tidig buyout-fas. Vi kommer huvudsakligen att titta på ej börsnoterade företag, säger Magnus Bauman, investeringsansvarig på Ignite Capital, till tidningen.

De menar också att det nu finns gott om investeringsmöjligheter i branschen, som möter svåra utmaningar på sina håll.

Svagare ekonomisk tillväxt och global oro har inneburit en rejäl omprissättning av marknaden. Samtidigt har många företag ett kapitalbehov. Det öppnar för flera spännande och lönsamma investeringsmöjligheter för fonden, säger Ben Guren, ordförande på Ignite Capital.

"Vet vad som krävs"

Bland övriga namn som är med på tåget hittar vi Fjellsport-grundarna Eric Sandtrø och Stian Moldvær Larsen, samt Pål Wibe, som varit koncernchef i Europris, Nille och XXL.

Vi vet vad som krävs för att lyckas i den här branschen. Vi har investerat i, och startat, ledande e-handelsföretag som Komplett, Jollyroom och Fjellsport, säger Magnus Baumann.

Annons