Stora skokedjan lägger ned alla butiker: ”Vill ta hänsyn”

Från 180 till noll.

Den danska skokedjan Bianco tvingas lägga ned butiksflottan och tänka om. Efter att ha ägt 180 butiker är man nere på endast 23 i Danmark och Norge. Och nu ska även dessa bommas igen för gott. Ägaren Last Studio dras nämligen med stora skulder, rapporterar Horsens Folkeblad.

Det tar vi nu konsekvenserna av och därför har vi bestämt att våra 23 butiker i Danmark och Norge avvecklas, säger Thomas Rosenvold Tygesen, vd på Bianco Footwear.

Annons

Vi vill ta så mycket hänsyn som möjligt till de berörda medarbetarna i vår retailorganisation i Bianco Footwear och de butiker som drabbas, fortsätter han.

Styr om affären

Men trots att man ger upp på de egna butikerna ser man ändå en framtid i bolaget. Fokus kommer nu att skiftas till att bli grossist i samarbete med nationella och internationella partners.

Vi tror på en stark framtid för Bianco i tätt samarbete med professionella aktörer som har hög synlighet bland våra konsumenter. "Shop in shop"-lösningar kommer också att diskuteras framåt, för att säkerställa Bianco-konceptets synlighet för kunderna framöver, säger Thomas Rosenvold Tygesen.

Annons