Storägarens motvilliga bud på e-handlaren: ”Har ingen ambition”

Vill inte bli ensam ägare.

Modehandlaren Nelly Groups huvudägare, Rite Ventures, har köpt på sig ett stort lass aktier och passerat 30-procentgränsen som kommer med budplikt.

Under onsdagsmorgonen inkom också det minst sagt pliktskyldiga budet. Det var nämligen inte något som fick de övriga aktieägarna att frenetiskt trycka på säljknappen. Rite Ventures kan motvilligt tänka sig att köpa e-handlaren för 17 kronor per aktie kontant, vilket är det snittpris man köpt på sig aktier för den senaste tiden.

Annons

Därmed kom budet in under tisdagens stängningskurs på 17,54 kronor och värderar Nelly Group till 510 miljoner kronor. Den negativa budpremien motsvarar 3,18 procent. Rite Ventures är alltså inte särskilt sugna på att ta över hela ägandeskapet.

Rite Ventures ambition är att fortsätta vara en långsiktig och aktiv huvudägare och stödja Nellys fortsatta utveckling. Ökningen av Rite Ventures ägande till 30,11 procent motiveras av Rite Ventures starka tro på Nellys framtidsutsikter. Till följd av detta har Rite Ventures ökat sitt ägande över 30 procent, och måste utifrån gällande budpliktsregler lägga ett bud, men Rite Ventures har ingen ambition att förvärva hela Nelly, skriver man i ett pressmeddelande.

Rite Ventures har varit största ägare i Nelly Group sedan bolaget separerades från Qliro och har sakta men säkert fyllt på under åren.

LÄS ÄVEN: De kan ta över e-handlaren - måste lägga bud efter köpet

Annons