Stormberg blickar utanför Norden – börjar sälja hos Amazon

Vill se hur de kan utnyttja plattformen.

Nyligen kunde vi berätta att den nordiska friluftsaktören Stormberg hade dubblat sin e-handel under juni månad. Företaget siktar nu på att bli ledande i Norden inom sin nisch, friluftskläder.

LÄS ÄVEN: Stormberg dubblar online

Annons

Men Norden är tydigen inte tillräckligt. Nu meddelar Stormberg att man registrerat sig hos Amazon och att man ska sätta upp en “storefront” på Amazon UK nu till hösten.

Vi kommer inledningsvis att koncentrera oss på Storbritannien, som är en intressant marknad för att få erfarenhet och se hur vi kan dra nytta av de möjligheter plattformen ger, säger företagets vd Hege Nilsen Ekberg i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: CoolStuff dissar Amazon.se

Precis som CoolStuff, som också säljer på Amazon UK, pratar även Stormberg om värdet i egna varumärken och produkter när man säljer på stora internationella marknadsplatser som Amazon.

Vi ser att fler och fler konsumenter vill göra medvetna val när det gäller hållbarhet och etisk handel. Därför tror jag att nordiska kunder kommer att välja varumärken de känner till och litar på, även på stora marknadsplatser som Amazon, säger Hege Nilsen Ekberg.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!