Stort intresse för kommunens bro på Blocket – ”flera hörde av sig”

"Vi har ett ledande bud".

Efter att bron i Uddebo rasat och bärgats lade Tranemo Kommun ut den till försäljning på Blocket. På söndagen tog budgivningen slut. Av allt att döma har också den 13 ton tunga och 18 meter långa bron fått en ny ägare. Vem det är och vad priset landar på avslöjas dock inte riktigt än.

Vi har ett ledande bud och imorgon eftermiddag hoppas vi att kunna slutföra den här affären, säger Patrik Westerlund, teknisk chef i Tranemo kommun, till Ehandel.

Annons

Det är alltså en rejäl pjäs som någon lyckats buda hem och trots såväl storleken som doppet i ån Assman verkar intresset ha varit stort.

Vi har haft ett antal intressenter. Jag kan inte gå in på vad buden legat på innan det är sålt, men det har inkommit flera bud med varierande storlek. Sen har många nyfikna hört av sig också med alla möjliga frågor och så har ett antal kommit med bud, vissa mer och andra mindre seriösa.

Varför valde ni att sälja bron på just Blocket?

Vi hade en trasig bro som vi behövde göra oss av med och flera intressenter hörde av sig om att köpa eller få bron. Istället för att sälja den till första bästa som hör av sig så tänkte vi ge så många som möjligt chansen. Då var Blocket en bra kanal, dels för att skapa lite uppmärksamhet men också för att många är på Blocket. Vi har också använt oss av andra säljkanaler och kontakter, men vi ville skapa intresse och ge så många som möjligt chansen.

Vilka är det som inkommit med bud?

Det har varit privatpersoner primärt, men också något företag, säger Patrik Westerlund.

Och den lyckliga vinnaren kommer alltså, om allt går som planerat, att presenteras under slutet av veckan.

LÄS ÄVEN: Bron rasade – nu säljer kommunen den på Blocket

Annons

Annons