Succébolaget landar jättekund – får 825 miljoner kronor

"Största avtalet vi skrivit".

Doftljusföretaget Candles Scandinavia fortsätter att skörda framgångar. Nu meddelar bolaget att man ingått ett femårsavtal med den internationella jätten Rituals.

Vi kommer att leverera till deras centrallager och sedan distribuerar dem det vidare till ett 40-tal länder där de är verksamma, säger Viktor Garmiani, vd på Candles, till Ehandel.

Annons

Ett avtal värd minst 165 miljoner kronor om året, alltså totalt 825 miljoner, från 2023 till 2027.

Det är det enskilt största avtalet vi har skrivit. Det är både långsiktigt och bygger på väldigt många order. Det är fantastiskt att det är så pass långt, det ger både trygghet och stabilitet i flera år framåt. Att det även är med en så stor kund är väldigt bra.

Vi har tidigare skrivit om hur bolaget ökat kraftigt, men samtidigt haft enorma utmaningar med produktionen. Man har helt enkelt tvingats tacka nej till flera potentiella kunder. Men i och med avtalet med Rituals har man nu möjligheten att bygga ut ytterligare. Detta då man samtidigt genomfört en riktad emission, där man fyller kassan med 42 miljoner kronor.

Från vår sida handlade det om att säkerställa att vi klarar våra åtaganden och kan producera den volym de kräver. Vi vänder oss till den här typen av kunder med stora volymkrav, men har samtidigt haft hög beläggning och hög efterfrågan. Så vi har varit tvungna att säkerställa att vi kan investera i utökad kapacitet. Där slog vi två flugor i en smäll i och med emissionen. Så det var en dubbelt bra affär för oss, som är direkt kopplade till varandra.

"Möjliggör att ta in fler kunder"

Så någon oro för att man inte ska kunna leverera finns det inte. Bolaget har identifierat exakt vilka behov som fanns och haft en nära dialog med Rituals en längre tid, enligt Viktor Garmiani.

Har ni fler kunder av den här digniteten på väg in?

Det är inget jag kan säga, i och med att vi är börsnoterade. Däremot kan jag säga att den investering vi gör i den nya maskinlinan möjliggör för oss att ta in fler kunder. Tidigare har vi slagit i taket och haft kapacitetsbrist och har kollat på en ny produktionslina, men vill ha en trygghet i att den är belagd. I och med den här affären vågar vi göra den investeringen.

Annons
Annons