Supersuccé för Bangerhead – försäljningen rusade i krisen

Trots negativ utveckling offline.

Skönhetsjätten Bangerhead firade stora triumfer under 2020, mitt i coronakrisen. Nu har bolaget släppt siffrorna för året och det är ett enormt lyft som visas upp. Omsättningen rusade från 188 till 307 miljoner kronor. Och resultatet följde med på resan och ökade från 812 112 kronor till 14,5 miljoner kronor.

I samband med spridningen av coronaviruset påverkades bolagets e-handelsverksamhet positivt, medan verksamhetsdelarna i butik och salong påverkades negativt. För att parera ett eventuellt produktionsstopp från bolagets leverantörer genomfördes ett större varuinköp, skriver man i rapporten.

Annons

Och strategin verkar onekligen ha burit frukt. Bolaget har även förvärvat ytterligare 4,25 procent i dotterbolaget LH Cosmetics och investerat i såväl en ny plattform som hemvist för huvudkontoret.

Under början av 2021 har Bangerhead lanserat en ny webbplattform med ett nytt webbgränssnitt. Den nya plattformen har bevisat sig ha kortare laddningstider än tidigare och användarupplevelsen upplevs överlag som snabbare. Under december 2020 har Bangerhead flyttat till nytt större kontor i centrala Stockholm.

Annons