Svag krona krossade vinsthoppet: ”Inte varit möjligt”

Men försäljningen rusade.

Smarta hem och hemautomation är e-handlaren M.nu:s specialitet. De säljer allt från värmestyrning till larm och belysningsstyrning. Och det senaste verksamhetsåret gjorde man så för hela 28 miljoner kronor.

Dessutom putsades förlusten, efter finansiella poster, från -2,3 miljoner kronor till -491 000 kronor.

Annons

Tillväxten under verksamhetsåret har varit fortsatt mycket god, med en ökning till 28 miljoner kronor från 19,9 miljoner. En fortsatt försämrad valutakurs har påverkat resultatet i stor omfattning, då det inte varit möjligt att höja utpriser till slutkund. När det gäller leveranser till större företag kompenseras priser för valutakursförändringar, skriver man i årsredovisningen för 2022/23.

Förlusterna har också tärt på bolagets soliditet. Efter att ha legat på 66 procent under 2019/20 och därefter 49 procent under 2020/21 har det gått brant utför. Den var nere på blott 9 procent under 2021/22 och sedan 8 procent under 2022/23.

Lönsamheten var dock nära under det senaste verksamhetsåret. Så vid fortsatt tillväxt och med nöjda kunder finns det ändå hopp om livet, trots tuffa tider.

Några av våra fokusområden är kundnöjdhet, snabba leveranser och fri kompetent teknisk support till våra kunder. Tack vare de fokusområdena ligger vi i Sverige-toppen för e-handelsbutiker, oavsett kategori, när det gäller kundnöjdhetsbetyg på Prisjakt. Den höga tekniska kompetensen på vår supportfunktion är också en grundpelare i vår verksamhet, skriver bolaget.

Annons