Svensk Handels-toppen går till regeringen – hon tar över

"Allt tyder på att det blir värre innan det blir bättre".

Nu kommer det in nytt blod i Svensk Handels toppskikt. Marika Mikkonen blir branschorganisationens nya chefsekonom, enligt ett pressmeddelande.

Hon efterträder Johan Davidson, som har fått ett nytt ärorikt uppdrag. Den här gången som statssekreterare hos infrastrukturministern Andreas Carlson.

Annons

Jag lockas av att få arbeta med en spännande bransch som är viktig både för ekonomin i stort, som för oss alla i vår vardag som kunder. Handeln kan också vara med och lösa många av våra stora samhällsutmaningar, inte minst när det kommer till att skapa fler jobb för de som står utanför arbetsmarknaden, kommenterar Maria Mikkonen.

Har forskat

Medan Davidson blir en del av det politiska maskineriet – hämtas Marika Mikkonen från politiskt håll, närmare bestämt Statsrådsberedningen, där hon har varit politiskt sakkunnig.

Jag är väldigt glad att Maria vill ta sig an uppdraget. Marias gedigna bakgrund som forskare och hennes djupa kunskap inom nationalekonomi, i kombination med erfarenheterna från politik och kommunikation gör att hon kommer stärka Svensk Handel i vår fortsatta utveckling, kommenterar Svensk Handels vd Sofia Larsen.

Ekonomiskt turbulens

Maria Mikkonen bjuder redan i pressutskicket på en kommentar kring samhällsläget.

Vi befinner oss i en ekonomiskt turbulent tid och tyvärr tyder allt på att det kommer att bli värre innan det blir bättre igen. Det viktigaste just nu är att vi lyckas dämpa inflationen och att den stundade avtalsrörelsen präglas av långsiktighet.

Annons