Svenska e-handelsleverantören tar in 285 miljoner kronor

“Utan motstycke”

PIM-lösningen InRiver, som jobbar med produkinformationshantering inom e-handel, har tagit in en rejäl peng i en ny finansieringsrunda. Rundan, som letts av det globala investmentbolaget Lugard Road Capital och med deltagande från existerande ägare Verdane, Industrifonden, Zobito och RoosGruppen, landade på 285 miljoner kronor.

Pengarna ska gå till att stödja företagets tillväxt då man tydligen sett en starkt ökad efterfrågan på InRivers tjänster den senaste tiden.

Annons

Tillväxten inom digital handel, datakomplexitet och det ökande behovet av att distribuera information och kommunicera med kunder via befintliga och nya kanaler i det digitala ekosystemet har varit utan motstycke i år, säger InRivers vd Thomas Zanzinger i ett pressutskick.

“En marknad med hög tillväxt”

Företaget, med huvudkontor i Malmö, ska nu fortsätta sin expansion i Nordamerika och öppna nya tillväxtmarknader i Europa.

Vi är glada att samarbeta med inRiver i denna finansieringsrunda för att driva tillväxt. Digital handel är en marknad med hög tillväxt och detta kommer bara att stärka inRivers ledande ställning, säger Jonathan Green, Partner, Lugard Road Capital.

Annons