Svenska e-handlaren får dansk ägare – ska ta över Norden

"Tror att vi kan blåsa nytt liv i varumärkets styrkor".

Allt började med att Dennis och Nathalie Söderqvist hade blivit småbarnsföräldrar och blev inspirerade till att jobba med segmentet. Sagt och gjort, 2015 öppnade de en fysisk butik och ett halvår senare lanserades e-handeln Babyworld.se.

En e-handel som tog över allt mer och vips hade de en snabbväxare i sina händer. De tog snabbt marknadsandelar och plockade även på sig konkurrenten Big Baby.

Annons

Men sedan slog krisen till vitt och brett i hela branschen och precis som många andra kända aktörer tvingades man att rekonstruera hela verksamheten för att den skulle överleva.

Vill erövra Norden

En process som nu är klar och i samband med det, står det också klart att Babyworld får en ny ägare. Det är danska Babysam som tar över helt och hållet.

Vi är glada över att, genom köpet av Babyworld, ta våra första steg i skapande av en nordisk marknadsledare i bebissegmentet. Efter en tuff period tror vi att vi kan blåsa nytt liv i varumärkets styrkor, säger Kenneth Nørgaard, vd för Babysam, i ett pressmeddelande.

Samtidigt står det klart att grundarduon lämnar sina roller i bolaget, men kommer att agera rådgivare under en övergångsperiod.

Vad köpeskillingen landade på framgår inte.

LÄS ÄVEN: Krisande Babyworld stänger boken - så stor blev förlusten

Annons