Svenska e-handlaren intar Finland – öppnar tiotal butiker

"Vi har varit aktiva".

Dogman rullar ut en storsatsning i vårt östra grannland. Husdjurskedjan kommer att öppna ett tiotal butiker i Finland och startskottet går under hösten. Då blir det nämligen premiär för den första butiken, med huvudstaden Helsingfors som säte, att slå upp portarna.

Vi har varit aktiva i Finland sedan 2011 och upplever ett uppdämt behov av större valfrihet hos de finska slutkunderna. Att öppna upp egna butiker kommer att stärka vårt varumärke och ge oss möjlighet att utveckla vårt sortiment ytterligare för att säkerställa att vi även i Finland skall uppfattas som "bästa valet för bästa vännen", säger Lars Holtskog, vd på Dogman, i ett pressmeddelande.

Annons

Bolaget, som både har e-handel och fysiska butiker, har vuxit stadigt den senaste tiden och genom att leta sig utomlands öppnar man förstås möjligheten för ytterligare tillväxt. Även nu i utmanande tider.

Trots starka siffror 2021 och de problem vi upplever med leveransstörningar och ökade kostnader, har Dogman ökat sin tillväxt kraftigt 2022. Att vår marknadsandel ökar är ett bra betyg från våra kunder som verkar värdesätta Dogmans engagemang för våra två- och fyrbenta vänner med högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser, säger Lars Holtskog.

Annons