Svenska jätten säljs till ny ägare: ”Vi är överlyckliga”

"Har beundrat dem länge".

Det svenska friluftsvarumärket Haglöfs har sålts av Asics till nya ägare. De tillhör numer riskkapitalbolaget Lionrock Capital, som är hemmahörande i Hongkong.

Asics har varit en stöttande, aktiv partner och bidragit med ovärderlig hjälp på vår resa tillsammans. Vi är överlyckliga över att starta ett nytt kapitel med Lionrock som ägare och vi ser fram emot att bli en del av Lionrock-familjen, säger Fredrik Ohlsson, vd för Haglöfs, i ett uttalande.

Annons

Lionrock har en bred portfölj som sträcker sig från allt mellan konsumentvaror och hälsovård till taxiapp och dagligvaror. Det mest kända bolaget här i Sverige är förmodligen skovarumärket Clark's

Vi har beundrat Haglöfs som varumärke länge. De delar vårt engagemang för hållbarhet och det förkroppsligas i deras passion för miljön, naturen och att tackla de klimatutmaningar vi möter, säger Tom Pitts, Lionrocks europachef.

Någon köpeskilling har inte offentliggjorts, men enligt uppgifter till japanska Nikkei ska Lionrock ha slantat upp strax över 700 miljoner kronor för Haglöfs.

Haglöfs omsatte drygt 924 miljoner kronor under 2022 och gjorde en vinst på 11 miljoner.

Annons