Svenska logistikjätten expanderar med förvärv – omsatte 100 miljoner

E-handelslogistik för hela slanten.

Logistikföretaget Logent som omsätter runt 2 miljarder kronor och bedriver verksamhet i primärt Sverige, Norge och Danmark gör nu ett expansionsförvärv. Och inte oväntat så handlar det om en aktör som fokuserar på e-handel.

Logent lägger nu vantarna på en majoritetsandel av logistikföretaget Misi. Ett företag som är aktivt i Nederländerna och sägs ha över 150 kunder som använder deras tjänster.

Annons

Det är ett strategiskt beslut att etablera verksamhet på en av de största logistikmarknaderna i Europa. Det kommer att ge oss en solid bas för ytterligare tillväxt i Europa och kommer att erbjuda både befintliga och nya kunder ytterligare möjligheter över Logents växande geografiska täckning, säger Linda Aidanpää Baronnet, vd för Logent Group.

Logent välkomnar nu 70 nya medarbetare som alltså jobbar på Misis lager.

Vi är övertygade om att Logent är den perfekta partnern för Misi. Under de senaste åren har vi fokuserat på effektiviteten i vår logistikprocess och perfektion av vårt ICT-system. Principen att serva B2B och B2C från ett lager har gjort e-handelsmarknaden mer intressant för företag. Lägg därtill kopplingen till de olika försäljningsplattformarna världen över, som också servas från samma lager, vilket säkerställer att e-handeln är lukrativ för många företag, säger Patrick de Waal, medgrundare av Misi.

Misi har utvecklat ett eget lagersystem som ska ha kopplingar till “alla stora e-handelsplattformar”. Affären beräknas vara i hamn i augusti och exakt andel eller köpeskilling avslöjas ej. Misi omsatte runt 100 miljoner kronor i fjol.

LÄS ÄVEN: E-handlarens nya superlager ska leverera 1 000 order i timmen

Annons