Svenska onlinegalleriet tar in över 3 miljoner: “Det känns jättekul”

"Ger oss möjlighet att svara på den växande efterfrågan".

Det svenska onlinegalleriet The Ode To, grundat av Helena Carlberg och Anna Lukins, tar nu in en rad tunga investerare. Detta i en övertecknad investeringsrunda som slutade på 3,28 miljoner kronor.

Bland de nya investerarna finns Michael Storåkers, som driver konstgalleriet CF Hill, investeraren Susanna Campbell, Ben Eliass, grundare av Estrid, Plei, samt Peggy Bruzelius och Patrik Salén.

Annons

Det känns jättekul att välkomna de nya investerarna. Det är ett kvitto på att vår affärsidé är uppskattad och har potential att växa ytterligare, då det ger oss möjlighet att svara på den växande efterfrågan, säger Helena Carlberg, vd och medgrundare på The Ode To, i ett pressutskick.

Sedan tidigare har Anna Storåkers, tidigare landschef för Nordea Sverige, samt Anna Omstedt, medgrundare till Tasteline, investerat i bolaget.

USA nästa land

The Ode To växte med 136 procent under förra året och omsatte totalt 1,6 miljoner kronor. Onlinegalleriet startades 2018 och säljer inom hela EU samt Storbritannien och Norge. Under första kvartalet i år så rapporteras försäljningen ökat med 215 procent.

I en snabb värld där man kan få tag på allt, så har det unika och handgjorda blivit en populär motrörelse samtidigt som det talar till kunders strävan efter mer hållbar konsumtion. Vi är själva passionerade samlare och delar en besatthet för konst och interiör. Vi såg att steget från billiga affischer till originalverk var för stor och då vi tyckte att konstgallerier var exkluderande och dyra så föddes idén till The Ode To, säger vice-vd och medgrundare Anna Lukins.

Kapitaltillskottet kommer att användas till att öka utbudet på konstverk genom att bygga upp ett större team samt att öka närvaron i fler länder. Företaget planerar bland annat att öppna upp i USA i år.

Annons