Svenska transportbolaget plockar in 110 miljoner dollar – ”vi är stolta”

Får brett stöd från starka investerare.

Einride, som specialiserat sig på elektriska, autonoma transportlösningar, tar in 110 miljoner dollar i en serie B-finansiering. Det meddelar bolaget i dag. Temasek, Northzone, Maersk Growth, Soros Fund Management LLC och Build Capital ledde rundan. Men även befintliga investerare, EQT Ventures, Norrsken, Ericsson, NordicNinja VC och Plum Alley deltog i rundan.

Vi är stolta över att få stöd av några av världens främsta investerare som med sitt engagemang bidrar till vårt uppdrag att bli den ledande leverantören av godstransport som en tjänst. Deras nätverk, räckvidd och erfarenhet kommer att vara ovärderligt när vi accelererar vårt redan starka momentum som ledande inom autonom och elektrisk transport, och går in på nya marknader. Vi är fast beslutna att förändra frakt i grunden och göra den mer hållbar, säker och kostnadseffektiv, säger Robert Falck, vd och medgrundare av Einride.

Annons

Einride, som grundades 2016 av Linnéa Kornhehed, Robert Falck och Filip Lilja, blev uppmärksammade när de lanserade världens första, självförande lastbil på allmän väg i kommersiellt syfte och sedan dess har intresset för bolaget bara ökat.

Einrides snabba tillväxt har gett energi till hela branschen. Bolaget har tagit initiativ till innovation och tillväxten i affärsapplikationer är ett starkt tecken på att framtidens transporter är här. Som tidiga pionjärer tror vi på Einrides förmåga att bli en global lösning för hållbar och kostnadseffektiv godstransport, säger Avantika Daing, Managing Director och partner på Plum Alley Investments.

Hon får medhåll från Jessica Schultz, General Partner på Northzone.

Marknaden för frakt står inför en brytpunkt, med konsumenters efterfrågan och reglering som driver företag att leta efter hållbara transportalternativ. Einride är ledande inom sin kategori, vilket möjliggör för globala transportköpare att gå över till elektriska och autonoma fraktalternativ.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!