Svenska uppstickaren ska erövra Danmark – köper konkurrent

"Är oerhört spända".

Det svenska last mile-bolaget Movebybike ska växla upp och testa lyckan i Danmark. De har lagt vantarna på det danska logistikbolaget Chainge, som levererar med hjälp av eltransportcyklar i Storköpenhamn.

Vi är oerhört spända på att få arbeta nära och tillsammans med Chainge. Vi kompletterar varandra mycket bra när det gäller kunder, geografier och kompetens. Tillsammans kan vi skapa ännu mer effektiva och hållbara transportlösningar för våra kunder på den nordiska marknaden. Vi ser med stor förväntan på de möjligheter detta partnerskap kommer att generera för vår gemensamma framtid, säger Lisette Hallström, vd för Movebybike, i en kommentar.

Annons

Movebybike har själva specialiserat sig på frakt med eldrivna lastcyklar i Sveriges tre största städer. Genom att addera just Chainge till portföljen får man direkt tillgång till den danska marknaden och slipper en potentiell konkurrent.

Chainge kommer med 60 anställda och en omsättning på 4,9 miljoner kronor mellan januari och maj i år. Ebitda-resultatet skrevs till -0,75 miljoner under perioden och det egna kapitalet var även det på rött, nämligen -4 miljoner kronor.

Chainge genomsyras av att ständigt tänka logistik. Vi har haft span på MoveByBike de senaste två åren och det är tydligt att vi delar vision. Chainges positiva kraft och tydliga struktur kommer bidra till snabbare lönsamhet. Tillsammans med MoveByBikes stora lastkapacitet och marknadens främsta fordonsflotta kan vi erbjuda mer effektiva och hållbara lastmile lösningar för all våra kunder i Norden, säger Michael Junge, vd på Chainge.

Annons