Investeringsbolag ska lyfta svenska familjeföretaget: ”Är imponerade”

Även vd:n kliver in som delägare i smyckesföretaget.

Edblad är ett svenskt smyckesföretag som grundades år 2006 av Hans och Cathrine Edblad. Företaget tillverkar egendesignade smycken av rostfritt stål. De omsätter 140 miljoner kronor, och har en kraftig tillväxt inom ehandel. Utöver näthandeln har bolaget även tio egna butiker och cirka 400 återförsäljare på flertalet marknader utanför Sverige. Edblad har eget centrallager och logistikcenter i Roslagen, medan huvudkontoret och designstudion finns i centrala Stockholm.

Och nu står det klart att det svenska investeringsbolaget, Ceder Capital, har förvärvat majoriteten i Edblad & Co AB från Hans och Cathrine Edblad. Ceder Capital har tidigare investerat i Sneakersnstuff samt Kaffekapseln.

Annons

Segmentet för fashion jewelry är växande globalt. Vi är imponerade av Edblads stilrena design och kvalitet, digitaliseringsresa samt den utveckling som bolaget gjort under ledning av Eva Boding. Edblad har en stark position både online och i fysisk handeln, något vi ser som en vinnande modell i framtidens handelslandskap, säger David Holm Ovrén, grundare av Ceder Capital.

E-handeln växer mest

Även bolagets vd, Eva Boding, går in som medinvesterare. Hon anställdes 2018 med syftet att stärka bolagets varumärkesposition, produkterbjudande och digitala handel.

Hon har investerat signifikant i transaktionen, skriver företagen i ett gemensamt pressmeddelande.

Eva Boding kommenterar smyckesföretagets framtid så här:

Jag är mycket entusiastisk över att vi i ledningen tillsammans med Ceder Capital kan fortsätta utveckla Edblad och ta bolaget till nästa nivå. Vi växer idag i samtliga kanaler med snabbast tillväxt i vår egen e-handel. Med Ceder Capital som majoritetsägare kan vi accelerera denna tillväxt både i Norden och internationellt.

Målet nu, med nya investerare vid rodret, är att tillsammans arbeta för fortsatt lönsam tillväxt i Norden och internationellt. Grundarna, Hans och Cathrine, kommer att stå kvar som betydande minoritetsägare.

Det nya samarbetet kommer kunna intensifiera Edblads tillväxtresa tack vare ökad finansiell styrka och kompetenstillskott. Vi är mycket glada över att vår gemensamma skapelse Edblad får en ny majoritetsägare i form av Ceder Capital. Vi startade bolaget från noll för 15 år sedan, med visionen att skapa kvalitetssmycken med stilren design. I dag är vi ett lönsamt företag som omsätter en bra bit över 100 miljoner. Tillsammans med Ceder Capital & Edblads ledning är vi nu redo att ta nästa steg med bolaget. En resa vi verkligen ser fram emot, säger Hans och Cathrine Edblad.

Annons
Annons