Swish får ny VD efter e-handelsboomen: ”En dröm”

Han tar över.

Swish har gått från att mest användas privatpersoner emellan till att bli en betalningsaktör att räkna med i e-handeln. Numera går nästan hälften av alla Swish-betalningar till ett företag. Det meddelar Swish själva, som i dag också avslöjar vem som blir företagets nya vd.

Han heter Urban Höglund och efterträder Anna-Lena Wretman, som haft rollen sedan 2016.

Annons

Jag ser mycket fram emot att få kliva in som vd för Swish. Det är en väldigt spännande tjänst och ett bolag med stor potential. Att få möjlighet att jobba i ett bolag som förenklar vardagen för miljoner människor är en dröm. Jag tror att mina erfarenheter från betalningsinfrastruktur, betalsätt och köpupplevelse kan bidra till att ta Swish till nästa nivå, säger Urban Höglund, tillträdande vd för Swish, i ett pressmeddelande.

Urban Höglund kommer närmast från Handelsbanken, där han varit chef för kort, mobila betalningar och "det paketerade privaterbjudandet". Innan det arbetade han på Ecster med bland annat produkt- och affärsutveckling.

Nu får han uppdraget att utveckla Swish. Tjänsten uppges växa kraftigt, vilket ska ha att göra just med den ökade efterfrågan i handeln.

Vi tror att Urban Höglund är helt rätt person till att fortsätta driva Swish utvecklingsresa. Urban har en gedigen kunskap om betalningar, med erfarenhet från både bank och att starta och utveckla bolag inom betalning- och fintech-området. Precis den mixen tror vi är receptet för att Swish ska kunna utvecklas och ta nästa steg mot att bli det naturliga betalsättet, säger Erik Seifert, styrelseordförande för Swish.

Höglund tillträder sin nya tjänst i augusti.

LÄS ÄVEN: 163 miljoner Swish-betalningar till handeln: "Stor efterfrågan"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!